Construyendo...


jueves, 28 de mayo de 2020

GUITERRES D’ALAIOR. 2020 UN EXERCICI GRUPAL. Making of


Video 🎥

NO PUEDO VIVIR SIN TI 
(NO HAY MANERA) 
pica damunt es títol per a veure es clip (millor amb auriculars) 🎧



MARÇ 2020 queden interrompudes ses classes a ses escoles municipals de música i començam a trobar-nos de manera telemática. Així com podem; amb els mitjans dels que disposam; telfs, tablets, ordinadors... per diferents plataformes, improvitzant, però amb moltes ganes. Tothom “s’endolla” i anam fent sessions a distància, mantinguent contacte i avançant. Al final d’aquest procés i maldement s’ha iniciat es desescalament, noltros seguim aïllats fomalment, per tant decidim posar en marxa un projecte en comú: GRAVACIÓ D’UN AUDIO i posteriorment un CLIP DE VIDEO.

Per decissió comú farem aquest exercici amb sa cançó No Puedo Vivir Sin Ti (No Hay Manera) de Los Ronaldos.
 PREPARATIUS:
. Fase 0. PISTA BASE. A partir de diverses aplicacions midi i gravacions es prepara una pista base, sobre sa qual haurem d’anar afegint ses gravacions dels alumnes.
. Fase 1 Preparatòria. Assaigs i estudi.
. Fase 2. Pistes

ES PROCÉS DE PRODUCCIO:


Passa a pasa:
Des de sa concepció inicial des projecte, s’audio era sa nostra prioritat absoluta. Havíem de fer un video però es fons musical sempre va ser l’objectiu principal. Sa feina primordial.
Primer es va preparar una pista basse amb midis i pistes “guia”. Amb aquest material i cada alumne a ca seva, enregistren amb ses gravadores dels seus mòbils ses seves guiterres integrades amb sa basse que han rebut tots. Sa tasca de gravar un instrument resulta molt diferent que sonar amb altres músics: no hi ha “refugi” possible, allò que queda enregistrat és es teu instrument, tot sol, pelat.
Tothom es troba cara a cara amb un vell conegut, però que en aquest procés es converteix en una “novetat” relevant: es TEMPO.
Qualsevol músic coneix sa tensió i sa dificultat que comporta gravar (es “pànic” al botó vermell de REC). Fer-ho tot sol, sense ajuda tècnica, amb mitjans precaris, sense coneixements previs i a distància, mereix sense dubte una felicitació sincera. Cada una/un amb el seu nivell ha culminat sa seva tasca per a un projecte comú, fet des de sa distància, amb pista única sense talls “d’un cabi”. Amb molt de mèrit.

Aquesta és sa seva feina. Es criteri de producció era que no es retocaria cap toc de guiterra a s’estudi. No es faria un tractament de “correcció”; no hi ha manipulació. Sí s’han equilibrat volums, panoramitzat stereo i compensat reberbs i ecos.

Així va anar creixent...
Primeres pistes: Marcela i Marga. Sonen notes llargues -redones i blanques- que serviran de basse. (pica a l’enllaç per escoltar-ho): Marga/Marcela
Afegim en Marc, que grava es patró de ritme...
i na Claudia amb un arranjament amb tríades agudes.
en Fabián aporta una rítmica potent i una micona saturada, que mos servirà per afegir contundència sonora
n’Esperança aporta notes llargues per sa rítmica
en Juan aporta una pista amb puntet (capo) amb un timbre més agut, que equilibrarem amb sa pista de na Clàudia
n’Antoni grava una seqüència melòdica de tríades greus
en Miquel aporta es baix elèctric.

Finalment afegim ses veus amb na Sandra i na Marga.

NO PUEDO VIVIR SIN TI (NO HAY MANERA)  (audio) 🎶

VÍDEO  📹

NO PUEDO VIVIR SIN TI (NO HAY MANERA)

d’altres companys:
WISH YOU WERE HERE 🎶



No hay comentarios:

Publicar un comentario